За първи път в Бургас: Здравно изложение с безплатни прегледи и изследвания

За първи път в Бургас: Здравно изложение с безплатни прегледи и изследвания - E-Burgas.com

Основен партньор на „Зона Здраве“ – Бургас е Национална пациентска организация

Първото издание на изложение „Зона Здраве“ ще се проведе в един от моловете в Бургас на 2 и 3 април т.г. В навечерието на Световния ден на здравето, изложението събира на едно място безплатни прегледи, изследвания и консултации с лекари специалисти от различни области. Основен партньор е Национална пациентска организация.

Изложението се провежда с подкрепата на Община Бургас, Областна администрация – Бургас, Районен център по здравеопазване, Районна здравно-осигурителна каса. В „Зона Здраве“ участват над 40 участника - здравни заведения, лекари специалисти, производители на стоки и услуги за здравето и красотата, спортни школи. 

Целта на „Зона Здраве“ е да информира и популяризира профилактиката на заболявания, да покаже новостите в грижата за здравето, да даде възможност на всеки да се консултира с желания лекар, да участва в игрите и забавленията, да избере спорт за себе си или своето дете. Акция по безвъзмездно кръводаряване, демонстрации по първа помощ от БЧК ще допринесат този празник на здравето да стане поле за хуманност и добротворчество.

Национална пациентска организация, със съдействието на Медицинска лаборатория „Лина“ организира безплатни изследвания за хепатит В и С. Ще има също: измерване на пулса и на кислорода в кръвта с пулсоксиметър, оценка на сърдечносъдов риск, диагностика на стъпала и проблеми на опорно-двигателната система, диагностика на кожа, очни изследвания, тест на контактни лещи и др. Скринингите, които ще се правят на място по време на изложението, са безплатни за посетителите.

Всеки посетител може да спечели от над 100-те награди, ако попълни талон на място. Следете новините и участвайте в играта ни във фейсбук: https://www.facebook.com/ZonaZdraveBurgas/

Коментари

Още от последните новини