Юноши на Нефтохимик изгърбиха Черноморец като гости

Юноши на Нефтохимик изгърбиха Черноморец като гости - E-Burgas.com

Юношите младша възраст на Нефтохимик победиха като гости с 3:2 градския съперник Черноморец, в среща от XI кръг на първенството. Това бе единадесетата поредна победа за „шейховете“, които ще зимуват на върха  в класирането.

За мача с Нефтохимик, съставът на „акулите“ бе от играчи, родени през 2002 и 2001 г. „Шейховете“ от своя страна отново излязоха с група, съставена изцяло от футболисти, родени през 2002 г. Това е практика от самото начало на първенството, с цел обиграване на тима и преследване на място е Елитната юношеска група до 17 години през следващия сезон.

Въпреки възрастовата разлика „шейховете“ тотално надиграха по-големите си противници. Те откриха резултата през първата част, след страхотен пробив на Павел Русев и извеждащ пас към Димо Кръстев, който завърши атаката отлично, с едно докосване. Малко по-късно домакините успяха да изравнят от пряк свободен удар. Резултатът 1:1 се запази до почивката.

През второто полувреме офанзивата на „шейховете“ продължи, а домакините продължиха да разчитат на статични положения. Нефтохимик отново поведе в резултата, в 55-та минута. След асистенция на Павел Русев, голмайсторът на отбора Димитър Примов порази вратата с безпощаден удар с левия крак. След десет минути игра, Черноморец отново успя да изравни и този път от пряк свободен удар. Вратарят на гостите Мехмедимин Адем направи чудесна намеса, но не можа да предотврати гола. Крайното 3:2 за Нефтохимик оформи влезлият като резерва Кристиян Панов.

Веднага след този мач, на стадион Черноморец се проведе и среща от XI кръг на първенството за Деца, група А (родени през 2004г.), която завърши при резултат 6:0 в полза на домакините. В това първенство Нефтохимик също се състезава с година по-малки играчи, с цел обиграване (набор 2005 г.). Отборът бе подсилен с няколко играчи от 2004 г, но тимът на Черноморец бе съставен от играчи набор 2004 и 2003 г. Така, отново с по-големи футболисти, градският съперник извоюва победа.

Коментари