Йордан Дичев встъпи в длъжност прокурор в Апелативната прокуратура на Бургас

Йордан Дичев встъпи в длъжност прокурор в Апелативната прокуратура на Бургас - E-Burgas.com

Йордан Дичев встъпи в длъжност прокурор при Апелативна прокуратура-Бургас. Дичев, който има близо 35 годишен стаж в работата си като съдия и адвокат, в края на месец май 2016г. спечели конкурс обявен от ВСС, обявен за място на прокурор при Апелативна прокуратура-Бургас.

Прокурор Дичев е роден на 11.08.1956г. в гр.Бургас. През 1980г. е завършил „Право“ в Юридическия факултет на СУ ”Св.Климент Охридски” гр.София. От 16 февруари.1981 год. до 16 февруари.1982 год. е бил „стажант-съдия” при Окръжен съд гр.Бургас. На 23 март.1982 год.  е избран на Сесия на тогавашния ОНС гр.Бургас – за „младши съдия” при Окръжен съд гр.Бургас. В началото на м.април 1984год. е избран за „районен съдия” при Районен съд гр.Бургас, на който години по-късно е станал и Заместник председател. През м.април 1992 год. е избран от ВСС за „член-съдия” при Окръжен съд гр.Бургас – Наказателна колегия. От октомври същата година напуска съдебната система и  започва работа като адвокат при Адвокатска колегия гр.Бургас.

той встъпи в длъжност пред Административния ръководител на Апелативна прокуратура –Бургас прокурор Любомир Петров, който връчи на Йордан Дичев акта за встъпване. Прокурор Петров пожела на Дичев здраве, спорна работа и успех.  


 

Коментари

Още от последните новини