Яна Николова, която замени Санкт Петербург с Визица, за да прави био сапун

Яна Николова, която замени Санкт Петербург с Визица, за да прави био сапун - E-Burgas.com

Яна Николова от родом от Санкт Петербург, но от 5 години живее в странджанското село Визица, където има малка работилничка за изработка на био сапуни. Тя признава, че е била запленена от красотата на българската природа при многобройните си посещения в страната ни, затова без да се замисли е заменила руския мегаполис с малкото странджанско селце.

В сапуните Яна Николова слага расителни масла, билки, минерална глина, мед и други натурални съставки, които ги правят полезни за кожата. Обича да измисля нови рецепти и да експеремнтира, но като цяло предлага асортимент от около 25 вида сапун с различни аромати и за различни видове кожа. Твърди, че сапуните действат основно хидратиращо и само след месец употреба може да се усети чувствителната разлика от купените козметични продукти, които са пълни с химия.

Самата Яна също е инженер химик, което доста и помогнало да започне производството. Тя има малка работилничка в къщата си, в която работи сама. Билките пък отглежда в собствената си градинка, но често бере и от гората, тъй като те са сезонен продукт и е необходимо да се запаси с по-големи количества.

Основни клиенти на Яна са чуждите туристи, но сапуните вървят добре и на българския пазар, тъй като напоследък хората все по-често търсят натуралното.

Коментари

Още от последните новини