Взривеното ателие не е ограбено, търсят извършителя по видеозаписи

Взривеното ателие не е ограбено, търсят извършителя по видеозаписи - E-Burgas.com

Полицията официално потвърди, че изпотрошените десетки стъкла на сгради в центъра на Бургас са от взрив, след като в дежурната хроника информираха само за нанесени материални щети.

Все още няма нито заловени лица, нито официална версия за извършения среднощен взрив на тъгровската ул. „Фердинандова”. Образувано е досъдебно производство за повреждане на имущество със значителна стойност.

Извършен е повторен оглед, като отново е констатирано, че в ателието няма проникване и извършена кражба. Счупени са стъклата, както на златарското ателие, така и на близко разположените пицария, офис на фирма за бързи кредити и предното стъкло на лек автомобил, паркиран в района. Няма пострадали хора.

По случая са назначени различни експертизи, сред които физико-химична, биологична и други, резултатите от които ще дадат яснота за начина на извършване на деянието и използваните средства.  Иззети са записи от видеокамери, намиращи се в района. Извършват се разпити на свидетели и живеещи в близост граждани.

Процесуално-следствените действия на полицейските служители, ангажирани с инцидента продължават под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Бургас. 

Коментари

Още от последните новини