Вятърът в Бургас утихва, очаква ни слънчев уикенд

Вятърът в Бургас утихва, очаква ни слънчев уикенд - E-Burgas.com

Силният вятър, с който толкова много ни плашиха метеоролозите през вчерашния ден, в Бургаско се прояви с голяма сила само за кратко следобед, през нощта намаля занчително и днес сутринта беше почти утихнал. Скоростта му в момента не надвишава два метра в секунда. Сутринта на плажа в Бургас имаше леко вълнение, но това не попречи на най-ентусизираните плувци да направят своята морска тренировка. Температурата на водата все още е от 16 до 19 градуса.

Всички бургаски пристанища са отворени за меневриране. Варненските портове също. Към всички кораби в Черно море обаче има отправено предупреждение за опасност от силен северен вятър и вълнение. 

Днес остават предупрежденията за силен вятър в 14 области у нас: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София-област, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик.

Първият сняг падна на прохода Шипка. Цяла нощ няколко машини на пътноподдържаща фирма почистваха прохода. Заради ниските температури и бурният вятър, на места се образуваха заледявания. Движението в прохода се осъществява без ограничения, съобщиха от АПИ. От АПИ предупреждават шофьорите да не тръгват към високопланинските проходи без автомобилите им да са оборудвани със зимни гуми и да са подготвени за зимни условия.

В събота и неделя по Черноморието се очкава времето да бъде слънчево. Валежи не се очаквят. Максималните температури на въздуха ще са от 12 до 14°, а на морската вода - 16-17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Коментари

Още от последните новини