Втора нискотарифна компания ще извършва полети от Великобритания до Бургас

Втора нискотарифна компания ще извършва полети от Великобритания до Бургас - E-Burgas.com

Нискотарифната авиокомпания JET 2.com ще извършва полети от 9 британски града до Бургас. Това са Белфаст, Бирмингам, Единбург, Глазгоу, Лийдс, Манчестър, Нюкасъл, Лондон, Брадфорд.  Това означава, че през следващата година в региона ще има повече английски туристи, заяви Димитър Николов по време на съвместна пресконференция с министъра на туризма Николина Ангелкова и кметове на черноморски общини.

Хората, които използват такъв тип компании, са млади семейства и приятели. Те често пътуват с децата си, отсядат на избраните от тях дестинации за няколко дни и прекарват времето си в посещение на туристически и културни забележителности.

Димитър Николов подчерта, че трябва регионът и общините усилено да се рекламират чрез интернет предимно в градовете, от където се извършват полетите. Този начин е лесен път към туристите и не е много скъп.

"Това е част от формулата да увеличим потока от туристи към Бургас и Южното Черноморие. Нискотарифните полети носят реалното увеличение на туристите. Те идват в началото на сезона, идват много и след края на сезона. Имат конкретна специфика, нека да се нагодим към тях. Следващият месец ще имаме много сериозен разговор с друга голяма нискотарифна компания. Дано да постигнем договорка с тях и те да започнат да летят до Бургас", каза още Николов.

150 полета повече ще има през месец май до Бургас спрямо същото време на миналата година. През месец април е отчетен 164 процента ръст на пасажерите, пристигнали на Летище - Бургас.

Бургаският кмет поиска държавата да предостави на Община Бургас плажа Атанасовска коса, за да го стопанисва. В момента ивицата е без концесионер и не се поддържа. Община Бургас през последните години облагороди района около това място и изгради велоалея, която свързва централната част на града с квартал "Сарафово". Така плажът вече е достъпен за посетители. След като Община Бургас получи плажа, тя ще може да полага подходящите грижи за него и ще го обезопаси. Писмо с искане за това ще бъде изпратено през следващите дни до Министерството на туризма.  

Коментари

Още от последните новини