Всички яйца в фипронил са извън търговските обекти

Всички яйца в фипронил са извън търговските обекти  - E-Burgas.com

Яйца с фипронил по щандовете на магазините. Този път фипронилът идва от ферми у нас, в България, а не от Европа, както беше с вносния яйчен меланж.  Властите иззеха откритите количества.

„Стопирахме продажбата на всички наши артикули. Всички наши партиди са извън обектите”, каза в предаването „Събуди се” д-р Ивайло Къдрев, ветеринарен лекар и управител на птицефермата.Той обясни, че яйцата не са опасни. „Количеството на фипронил в тях не е опасно за здравето и хората няма да се натровят”, заяви той.

Д-р Кидрев добави, че ситуацията е пагубна за тяхното производство. Той обясни още, че само в една партида има фипронил, а не във всички техни продукти.

Все още не е изяснено как фипронилът е проникнал в яйцата. „Ако се наложи ще унищожим стадата, заразени с този препарат”, категоричен беше той.

„Препаратът е попаднал в яйцата след третиране”, каза от своя страна министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. По думите му при проверки в един от складовете за пакетиране е установено наличието на препарата фипронол, който съдържа фипронил.

Коментари

Още от последните новини