Всички училища с екектронни дневници до две години

Всички училища с екектронни дневници до две години - E-Burgas.com

До две години ще бъдат въведени електронни дневници във всяко училище и детска градина в страната. Традиционният дневник съвсем скоро ще бъде в два варианта – освен на хартия и на компютър. По този начин постепенно ще отпадне хартиеният вариант, съобщава bTV.

Идеята на Министерство на образованието е да се създаде национална електронна система за всички училища. В нея профили ще имат учители, директори и ученици, а родителите в реално време ще могат да следят успеха на децата си и поведението им в училище.

По всяка вероятност новата система ще бъде подложена и на хакерски атаки. „Ако говорим за електронен дневник, който да обхваща вече цяла държава, то тогава системата ще бъде много по-голяма, ще има много повече информация на едно място и атаките ще бъдат реципрочни”, смята Величко Гърнев, който разработва електронни дневници.

За реализирането на проекта ще бъдат закупени още компютри за учителите. Освен дневниците до 2020 г. в електронен вариант трябва да преминат всички документи в училище, включително и досието на ученика.

Коментари

Още от последните новини