Всеки комплекс в Бургас със свой цвят и символ

Всеки комплекс в Бургас със свой цвят и символ  - E-Burgas.com

Всеки комплекс в Бургас ще бъде обозначен със свой уникален цвят и символ. Нововъведението е част от Програмата за енергийна ефективност, по която в момента се обновяват десетки жилищни сгради в града. 

Ремонтираните блокове ще бъдат боядисвани в определен цвят и украсени със съответния символ, отговарящ на комплекса, в който се намират. Така например на "Изгрев" се пада пеликан, на "Лазур" платноходка, а на "Братя Миладинови" ято чайки. В "Меден рудник" пък всеки един от отделните райони ще получи различен цвят, но всички те ще бъдат обозначени със изгрев са символ. Дори номерата на блоковете ще бъдат изписвани с един и същи шрифт, разположен под символа на комплекса. 

Идеята е да се сложи край на кича с разноцветните панелни блокове, които отгоре на всичкото са в окаяно състояние през последните години. Ще се прекрати и порочната практика с това всеки да избира дали да остъкли терасата си или в какъв цвят да боядиса, като всеки живущ в блока ще трябва да се съобрази с цялостната визия на жилищната сграда. 

Коментари

Още от последните новини