Все повече млади хора ще се заселват в Странджа

Все повече млади хора ще се заселват в Странджа - E-Burgas.com
снимка: forthenature.org

В това е убеден инж. Койчо Русев, който е  почетен гражданин на град Средец

Сигурен съм, че все повече млади хора ще дойдат в Странджанския район. Това каза инж. Койчо Русев, който почетен гражданин на град Средец, пред радио "Фокус"

„Смятам, че с такива ръководители като кмета на Община Средец инж. Иван Жабов и като народния представител инж. Румен Желев – инициативни хора, които милеят за този край, може да се очаква и съм сигурен, че ще се направи още много за популяризирането на Странджанския район и в частност на община Средец”, обясни той.

Според него в този край природата, красотата, чистотата и отношенията между хората са по-различни. Трябва обаче да се намерят стимули, които да помогнат на младите хора да се задържат в този край, тъй като има възможности по отношение на туризма, дърводобива, на селското и горското стопанство, на минодобива.

„Има възможности и смятам, че това, което се правеше преди години за Странджа-Сакар може да бъде възобновено при новите обстоятелства и да се намери възможност млади хора, които са завършили образование, които имат идеи и се борят да ги реализират, да помогнат наистина да се оживи този район и да се използват както природните ресурси, така и да има по-добро място за живеене на хората”, обясни той. 
 

Коментари

Още от последните новини