Времето през уикенда

Времето през уикенда - E-Burgas.com

В събота ще преобладава слънчево време. По-съществени увеличения на облачността ще има над източната половина от страната и планинските райони и на отделни места там следобяд ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°, съобщават от НИМХ.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места главно в централните масиви ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури 25-28°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, след обяд на места по южното крайбрежие и временно до 3 .

В неделя и през първата половина от следващата седмица ще бъде предимно слънчево. След обяд от вторник нататък в низините ще бъде отново горещо. Ще духа слаб източен, в източната половина - до умерен изток-североизточен вятър. Температурите ще се повишават и към четвъртък-петък преобладаващите максимални ще са между 32° и 37°; по-ниски, до 27°-29°, ще остават по Черноморието.

Коментари

Още от последните новини