Внимавайте! Сектанти зарибяват с уроци по английски

Внимавайте! Сектанти зарибяват с уроци по английски  - E-Burgas.com

Сектанти зарибяват нашенци с безплатни уроци по английски език и обещания за осигурена работа в Америка, пише „Телеграф”, като се позовава на опарени от различни градове на страната.

Добре облечени младежи обикаляли центъра на Велико Търново и досаждали на хората, дори звънели и неканени по домовете им. Те твърдят, че са от американска доброволческа неправителствена организация, която помага на хората от бившите комунистически страни.За целта предлагат курсове по английски език, при това безплатно. След усвояването на езика обещават и работа в САЩ. Уроците били давани в нает апартамент в града. Учениците обаче били задължавани да си водят азписки по различни въпроси от християнската религия.

Учителите обяснявали, че религията няма нужда от икони, а бог е навсякъде, споделяли и други догми, различни от православието. Уроците не са единствен начин за зарибяване, използван от секти в България. Преди време се предлагаха безплатни екскурзии в страната,като при провеждането им били „облъчвани” от сладкодумни пастори и увещавани да станат техни сподвижници.

Накрая туристите били изнудвани да дадат сума над 20 лева като дарение и да пуснат парите в кутия. Сектантите се опитали да проникнат и в университета във Велико Търново под предлог да събират помощи за бедните, но им бил отказан достъп.

Коментари

Още от последните новини