Внимавайте! С наближаването на Великден зачестяват кражбите на животни

Внимавайте! С наближаването на Великден зачестяват кражбите на животни - E-Burgas.com
dariknews.bg

От полицията информират, че през пролетния сезон, с наближаването на Великден и Гергьовден, зачестяват престъпленията, свързани с кражби на домашни животни, пише „Дарик“.

Крадат агнета преди Гергьовден

Криминалистите припомнят основните препоръки за недопускане на подобни престъпления. Тъй като кражбите на животни се извършват предимно нощно време, като се подбират постройки с отделен вход и възможност за бързо пренасяне на стоката, важно е да не оставяте домашните животни да нощуват на открито в двора на къщата Ви!

Не оставяйте отключени вратите на обори, плевни, кошари и други помощни сгради, дори те да се намират в близост до дома Ви! Всяко допълнително устройство за заключване затруднява крадците и увеличава времето, необходимо им за извършване на престъплението.

Взломните кражби обикновено са съпроводени със сериозен шум при разбиването на вратите, с което нараства вероятността да се привлече вниманието на собственици и съседи. Вземете си куче! И не пренебрегвайте моментите, когато Ви подава сигнал, че наблизо има непознат обект. В противен случай е възможно сутринта вместо "котката", заради която кучето Ви е събудило, да намерите кошарата празна. Ако забележите в селото кола с непознати лица, запомнете нейната марка, цвят и регистрационен номер!

Твърде вероятно е да сте свидетел на предварителен оглед от страна на крадците, които набелязват мястото на евентуалния си удар.Ако станете жертва на престъпление, уведомете незабавно полицията, като се опитате да запазите местопроизшествието.

Коментари

Още от последните новини