Внимание! Измамници атакуват туристически центрове в цялата страна. Представят се като Марин Марковски

Внимание! Измамници атакуват туристически центрове в цялата страна. Представят се като Марин Марковски - E-Burgas.com

Измамници се обаждат по Туристически центрове в цялата страна, представяйки се като хора от местните Районни полицейски управления в съответния град. Те обикновено казват, че търсят преводач уж за чужденец, който трябвало да даде показания в полицията. За това сигнализираха служители на Туристическия информационен център в Габрово. Обаждане от измамниците се получили днес и колегите им от Туристическия център в Малко Търново. Там човекът, които позвънил, казал, че е известния столичен адвокат Марин Марковски. И помолил да бъде заредена карта за мобилен телефон със сумата от 30 лева. В процеса на разговора служителите от центъра разбрали, че става дума за измама и се обадили на телефон 112.

"Вече има измамени, вкарват преводача в схема и го убеждават да направи паричен превод. Моля да бъдете внимателни", се казва в писмото, изпратено от Габрово до туристически центрове в страната.

"Ние от адвокатска кантора "Марковски" никога не искаме пари от хората по телефона", коментира за e-burgas.com адвокат Марин Марковски. Той сподели, че преди време го срещнал един прокурор и го попитал защо е искал от майка му шест хиляди лева. "Винаги съветвам онези, които ми се обадят за подобен случай, да сигнализират незабавно в полицията. От 4-5 години името ми се използва от измамници с користна цел", заяви още Марин Марковски.

 

Коментари