ВМРО сигнализира: Свидетелите на Йехова отново налазиха по адреси в Бургас

ВМРО сигнализира: Свидетелите на Йехова отново налазиха по адреси в Бургас - E-Burgas.com

Свидетелите на Йехова отново се активизирали в търсенето на съмишленици, информираха от ВМРО. По този повод организацията проведе пресконференция в офиса си в Бургас, в която информираха как представителите на сектата ежедневно нарушавали разпоредбите на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас и разпространявали религиозна литература на публични места, писали писма на жители на Бургас и обикаляли по апартаменти и къщи, за да агитират, без да имат каквото и да било разрешение за това.

На пресконференцията присъстваха областният председател на ВМРО Георги Дракалиев, общинският председател Теодор Бординяшки, секретарят Николай Стоянов, Веселин Лафчиев и Павел Андреев.

Те предоставиха снимки от дейността на „Свидетели на Йехова” на възлови места из града, тяхна литература, писмата, които изпращат и информация за резултатите от опитите на общинските служители да прилагат спрямо тях санкциите, предвидени в Наредбата.

С цел да се прекрати тази дейност, която освен че нарушава общинските разпоредби, накърнява и правата на бургаските граждани, Георги Дракалиев е внесъл в Общински съвет-Бургас предложения за изменение и допълнение на упоменатата Наредба, които предвиждат по-строг контрол и по-високи санкции. Също така се предлага глоби да се налагат, не само на извършителите, а и на вероизповеданието, отговорно за това, в лицето на неговия официален представител в Бургас.

Галерия
Коментари

Още от последните новини