Владимир Димитров ще пробяга 180 км. за 24 часа в Странджа

Владимир Димитров ще пробяга 180 км. за 24 часа в Странджа  - E-Burgas.com

Пробегът ще може да бъде следен с GPS в реално време

180 км. за 24 часа планира да избяга председателят на СНЦ "Зелена Странджа" Владимир Димитров на 5 юни. Това ще бъде и първи пробег на новия маршрут "Тур Странджа", който тръгва от река Тунджа и завършва на брега на Черно море.

Идеята на Владимир е да покаже, че Странджа е планина, която е леснодостъпна за всички. По принцип трасето може да се извърви с нормално темпо за 8-9 дни, а с велосипед това би отнело около 3 дни.

Владимир обаче планира да направи това с бягане - сам и без подкрепителни пунктове. Целият пробег ще може да се следи с GPS в реално време на новия сайт на "Тур Странджа". Стартът е планиран за 20:00 часа на 5 юни, а по същото време на следващия ден трябва да бъде финала край Ахтопол. Това на практика означава, че първата част от трасето ще бъде пробягана на тъмно, само с челник на главата. Най-голям проблем за изпълнението на идеята може да се окаже евентуален дъжд, но на този етап прогнозата за времето е благосклонна. 

 

Маршрутът на "Тур Странджа"

*гр. Елхово - с. Маламирово – с. Славейково – с. Лалково – с. Ситово – с. Шарково – с. Воден – с. Горска поляна – с. Момина Църква – с. Факия – с. Голямо Буково – с. Голямбуковски манастир – с. Близнак – с. Еврезеново – с. Звездец – ИМ “Петрова Нива” - м. “Тракийски лагер” - м. “Качул” - с. Кости – с. Бродилово – град Ахтопол – Устие на р. Велека – Резерват “Ропотамо” - Мласен нос – Беглик Таш - Лъвската глава – Созопол – Стар град

 

Коментари

Още от последните новини