ВКС потвърди 3-те години решетки за Атанас Щерев, който уби на зебра 18-годишната Ани

ВКС потвърди 3-те години решетки за Атанас Щерев, който уби на зебра 18-годишната Ани - E-Burgas.com

Бившият директор на "Бургасинвест" ще лежи 3 години в затвора за катастрофата, при която загина 18-годишната Антоанета Димитрова. Присъдата бе потвърдена от ВКС и е окончателна.  

Инцидентът стана на 5 януари 2014 година, около 18.40 часа в на ул. „Д. Димов“, срещу бл. 37 в к-с „Зорница“. Зад волана на автомобила е Щерев, който не пропуска движещото се по пешеходната пътека момиче и я блъска. Няколко дни по-късно Ани издъхва в бургаската болница.  

Производството срещу Щерев мина по съкратеното съдебно следствие с признаване на вина. Това му осигури редуциране на наказанието още на първа инстанция, която определи обезщетение в размер на 160 000 лв. за пострадалото семейство.

Авдокат на семейството на загиналото момиче бе Евгений Мосинов

Въпреки че на апелативна инстанция присъдата бе подписана с особено мнение от един от членовете на съдебния състав, според когото за реализиране целите на генералната и специална превенция на закона Атанас Щерев не трябва да търпи ефективно наказание „лишаване от свобода“, а да му се определи петгодишен изпитателен срок, ВКС потвърди ефективната присъда.

Решението не подлежи на обжалване.

Коментари

Още от последните новини