Виолета Илиева, РИО-Бургас: Учениците да не се надяват на дървена ваканция, гориво има

Виолета Илиева, РИО-Бургас: Учениците да не се надяват на дървена ваканция, гориво има - E-Burgas.com

Към днешна дата всички училища в областта работят 100%, гориво има и учениците изобщо да не се надяват на дървена ваканция, стига толкова, изчерпани са всякакви възможности. Това заяви директорът на училищния инспекторат в Бургаска област инж. Виолета Илиева във връзка с прогнозите за ниски температури в следващите дни.

Само едно училище днес не работи, като причината е снегонавяване. Това основното школо „Христо Ботев“ в айтоското село Мъглен. Всъщност децата са там, но преподавателите им не могат да стигнат заради заснежените пътища и със заповед на Министерството днес там е неучебен ден.

Бургаските училища са снабдени с гориво и няма никаква опасност да останат със студени класни стаи, увери инж. Илиева. „Дори в Бургас, температурите като бяха -15 градуса училищата работеха, много гориво се изразходи, но тогава пък пътищата бяха заледени и децата от община Бургас покрай другите общини, които бяха в по-тежко положение „закачиха“ ваканцията. Все пак стигнахме до този компромис, нали идеята е всички да вървим заедно. Пък и не е необходимо имунитетът им да се подлага на изпитания“, обясни още инж. Илиева.

Коментари

Още от последните новини