Вижте за кои училища в Бургас кандидатстват най-много първолаци

Вижте за кои училища в Бургас кандидатстват най-много първолаци - E-Burgas.com
Снимка Община Бургас

Часове след като електронна система за регистрация на кандидат-първокласници беше отворена, свободни места за I клас има във всички комплекси  на град Бургас, включително и в Централна градска част. Това съобщиха от Община Бургас.

Най-голям брой заявления са подадени за ОУ "Елин Пелин" в к-с "Меден рудник", ОУ "А.Г. Коджакафалията" - ЦГЧ, ОУ "Васил Априлов", ОУ "Климент Охридски" в к-с "Изгрев" и ОУ Антон Страшимиров"  в к-с "Славейков". Във всички останали учебни заведения  има свободни места в паралелките. 

Резултатите показват, че само 1 час след отваряне на е-платформата за регистрация на кандидатите. По традиция първите 10 минути след 8.00  регистрацията е с най- висок интензитет, заради най-важната опция  за предпочитание на учебно заведение.

1661 са кандидатите, регистрирани до 10. 00 часа през платформата, като свободните места  са  2364.

Регистрацията продължава до края на месеца. Значение за класирането по първо желание има часът на регистриране в системата, постоянният адрес, местоработата на родителите. Допълнителни точки ползват кандидатите, които имат брат и/или сестра в същото училище, както и тези, коита са сираци, полусираци или  с трайни увреждания с 50 % и над 50 %.

На 2.06.2017 г. всеки родител може да провери резултатите от класирането. Проверката става по два начина: индивидуално за всяко дете чрез въвеждане на данни за вход, или в списъци, изнесени във всички училища.

 

Записването за прием по първо класиране ще  е от  5 до 16 юни.

Коментари

Още от последните новини