Вижте санирания бл. 7 в бургаския ж.к. Изгрев (снимки)

Вижте санирания бл. 7 в бургаския ж.к. Изгрев (снимки) - E-Burgas.com

Двама министри, заедно с кмета Димитър Николов откриха днес напълно обновения по програмата за енергийна ефективност блок №7 в бургаския комплекс „Изгрев“.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева връчиха официално удостоверението за въвеждане в експлоатация на блока. Ремонтът на сградата започна през април тази година и завърши в края на миналия месец. По думите на Павлова Бургас е сред шампионите по изпълнението на програмата за енергийна ефективност. 

"Градът е в много дружеска конкуренция с Благоевград. Това са двете общини, които имат най-активно покритие в програмата. В момента се работи по 183 сгради , 400 са изцяло обновени и санирани по този начин. За цялата страна техният брой е 2100, а още 2500 чакат одобрение", посочи Павлова. 

Министрите Лиляна Павлова и Ивелина Василева бяха посрещнати с пита и сол по стара българска традиция от живущите в блока. Строителят даде 25 години гаранция за свършената работа.

Галерия
Коментари

Още от последните новини