Вижте плашещата ''визитка'' на безкомпромисния автоджамбазин Иван от Братово

Вижте плашещата ''визитка'' на безкомпромисния автоджамбазин Иван от Братово - E-Burgas.com

Бруталният автоджамбазин Иван от бургаското село Братово, който е криминално проявен и осъждан може да се озове за дълго време зад решетките. От полицията разпространиха многобройните му подвизи, като опасният рецидив освен върху леки автомобили включва и взломяване на апартаменти.

Жадният за престъпления 27-годишен мъж, само от началото на този месец има плашещ ''стаж'' като крадец. Още на 2 октомври той разбил бургаски Шевролет Авео, от който отмъкнал навигационна система.

Седмица по-късно автоджамбазинът гепил таблет и флашка от таксиметров автомобил Дачия Логан, който също разбил на бургаската ул. Любен Каравелов.

След като бил задържан той направил пълни самопризнания и описал механизма на извършените от него престъпни деяния. Припомняме, че 27-годишния мъж е извършител на противозаконното отнемане на Фиат Форино, с бургаска регистрация, осъществено на 9 октомври в центъра на Бургас, както и на кражбата на 40 лв. и мобилен телефон, собственост на 46 годишен бургазлия, работещ като таксиметров водач, осъществена в края на миналия месец от паркирания пред бл. 80 в к-с „Меден Рудник“ автомобил „Дачия Докер“.

Иван е извършител и на втора кражба от „БМВ 520“, със софийска регистрация, собственост на 35-годишен бургазлия, паркиран в района на бл. 74 в к-с „Меден Рудник“, от багажника на който са откраднати : перфоратор, винтоверт и гидория на обща стойност 300 лв.

От полицията установили, че рецидивистът е извършител и на кражбата на акумулатор и маркови очила от купето на „Дачия Сандеро“, със софийска регистрация, ползван от 25-годишен бургазлия пред бл. 139 в ж.к. „Славейков“. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети.

Също така Иван е разбил на предната дясна врата на такси Дачия Логан,  ползвано от 63-годишен бургазлия, в района на ул. „Кавала“ № 39 в ж.к. „Братя Миладинови“, но явно не е намерил  нищо вътре, както и  такси Опел Зафира, ползвано от 54-годишна бургазлийка, от което също не е извършил кражба.

Служителите от Пето Районно управление – Бургас установили, че Иван. е извършител и на други две престъпления – разбил ключалката на бургаска Дачия Логан, собственост на 40-годишен бургазлия пред магазин Болеро в к-с Лазур, откъдето откраднал таблет, както и на друга Дачия в ж.к Зорница, откъдето задигнал 10 лв.

Той има регистрирано престъпление и от апартамент в бл. 25 в Изгрев от където откраднал газов пистолет марка Екол, с шест патрони към него, лаптоп, винтоверт, таблет, сгъваем нож и сгъваема телескопична палка. Откраднатите вещи са намерени и иззети.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 27-годишния мъж от Братово продължава.

Коментари

Още от последните новини