Вижте кой се впечатли от Дневния център за деца с увреждания в Бургас

Вижте кой се впечатли от Дневния център за деца с увреждания в Бургас - E-Burgas.com

"Силно сме впечатлени от Дневния център за деца с увреждания и напредъка, който постигат децата тук чрез разнообразни занимания, активности и терапии". Това заяви г-жа Никол Симънс, съпруга на посланика на САЩ у нас Н. Пр. Ерик Рубин, след като посети социалното заведение. Тя е придружена от съпругите и съпрузите на представителите на директорския борд на Фондация "Америка за България".

 Зам.-кметът Йорданка Ананиева и директорът на центъра Диана Костова показаха на гостите специализираните кабинети, където децата учат, занимават се с различни арт терапии, посещават физиотерапия.

Изграждането на дневния център бе постигнато в резултат на обединените усилия на Европейското командване на ВС на САЩ, отдела за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София и Община Бургас.

Съпругата на посланик Рубин получи трогателен подарък от дете, което посещава центъра - ръчно изработено живописно пано от вълна.

Децата от Центъра бяха подготвили, заедно с музикалния терапевт кратка програма, с която поздравиха гостите.

Дневният център има капацитет да обслужва  деца и младежи с увреждания на възраст от 7 до 29 години, включително и такива със 100 % инвалидност. Дейностите, които  предоставя социалното заведение, включват професионални занимания на децата през деня, логопедична, психологична, рехабилитационна, трудотерапевтична дейност и арт терапия. Центърът ще предлага още организация на свободното време и личните контакти, индивидуално обучение, почасово ползване на различни видове услуги и организиран транспорт.

Коментари