Вижте какво ще ви сготви Лео в Бургас на 28 февруари

 Вижте какво ще ви сготви Лео в Бургас на 28 февруари - E-Burgas.com

Италианския кулинарен майстор ще се вихри в Средиземноморски ресторант Салини

На 28 февруари (четвъртък) в Средиземноморски ресторант Салини за Бургас ще готви Лео Бианки. Италианският кулинарен майстор ще приготви за своите гости тематично 4-степнно меню, включващо отбрани специалитети от родината му.

Първо - ще има amuse-bouche - или предястие-комплимент към гостите, което ще загатне на сетивата, какво предстои. После, ред е на изкусително кулинарно изживяване:

Биволска моцарела панирана с песто и панко галета, крем от домати конфит, върху салата от бейби спанак и пясък от зехтин

Ризото с рагу от скариди, готвени със собствен биск и коняк, крем от козе сирене и смокиня

Свинско бон филе готвено на бавна температура обвито с “лардо ди колоната” с фондю от пармиджано, поднесено с пуканка от свинска кожа, крокант от ароматизиран домашен хляб и домашен чай от ябълка и мента

Крем от лешник готвен на бавна температура върху домашен пандишпан с ликьор “алкермес” и крокант от лешник

Италианската кухня е цяла вселена от вкусове. В Бургас, ще я поднесе един автентичен италиански кулинарен майстор. Лео Бианки отдавна е част от българската гастрономическа сцена – и със собствени вкусни ресторанти и като водещ и жури в многобройни тематични телевизионни формати.

Let's Get PRIM: Италианска вечеря с Лео Бианки слага „черешката“- финал на месеца на италианската кухня в Средиземноморски ресторант Салини. През март, специалното допълнително меню ще включва специалитети от Франция, които ще допълват целогодишните предложения на ресторанта – средиземноморски специалитети, японски салати и суши.

Цена на куверт: 79.00 лева на човек.

За повече информация и резервации: 0877 85 00 01 | [email protected]

Коментари

Още от последните новини