Вижте какъв е графикът на кораба „Анастасия” до Острова

Вижте какъв е графикът на кораба „Анастасия” до Острова - E-Burgas.com

Община Бургас осъществява транспорт до остров Света Анастасия с 18-метровия общински катамаран  „Анастасия“. Той е оборудван с най-съвременна техника и отговаря на всички стандарти и изисквания за безопасност. Ширината му е 6,5 метра, височината на борда 2,40 метра, газене 90 см. Корабът разполага със 72 места в закрития салон и две места за инвалидни колички. На разположение на пътниците са общо 3 санитарни възела, като единият е за хора с увреждания. Има бар за кафе и студени напитки, плазмен екран и аудио система, интерком система за връзка между пътнически салон и кабината за управление. На откритата палуба са обособени 28 допълнителни места за сядане.

Графикът на кораба „Анастасия” до края на месец юли е следния:

Тръгване от Магазия 1 в 10.00, 13.30 и 18.00 часа. Пътуването до Острова отнема около половин час. Престоят там е около два часа. Курсовете на кораба в посока Бургас са съответно в 12.30, 16.00 и 20.30 часа.

На 14, 20 и 26 юли 2017 г. курсовете на кораб "Анастасия” ще се изпълняват в 17:00 часа, вместо в 18.00, във връзка с провеждане на вечерни събития на Острова. На тези дати катамаранът ще изпълнява и извънреден курс от 20:00 часа.

"Магазия 1“ се намира в непосредствена близост до входа на Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас, който е на 5 мин. пеша от входа на пристанището по протежение на ул. "Княз Александър Батенберг". До "Магазия 1" може да се стигне пеш, с автомобил и с велосипед.

Мини еко бусчета осигуряват връзка между Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас и Моста на всеки 15 мин. Цената на билета е 1 лев в едната посока, а деца до 7 години пътуват безплатно. Маршрутът, по който се движат, е Морска гара – "Магазия 1" – паркинг пред „Старата фрегата“ – площадката пред входа на Централен плаж – Моста и обратно.

Коментари

Още от последните новини