Вижте как доброволци от БЧК реагират при пожар на кораб с бедстващи хора (Видео и снимки)

Успешно приключи днешното учение на БЧК, в кеото се видя какво е нивото на родните доброволци в оргазнизацията да помагат е бедствени ситуации. В случая екипите, организиарни от стотици доброволчески отряди търсеха бедстващи хора в морето, пострадали от пожар на кораб.

В импровизираните акции бяха включени и специално обучени кучета, които също бяха вкарани със спасителните лодки в морето. Действията се разиграха на плажа край Ченгене скеле и в тях съдействаха служители на ДД ПБЗН-МВР, Гранична полиция, Охранителна полиция, ИАМА-Бургас, Военноморски сили, Център за спешна помощ-Бургас.

Бе обменен и опит  опит с представители на Румънския и Френския Червен кръст и на Червения Давидов щит на Израел за оказване на помощ при инциденти с масово пострадали.

Целта на учението бе да се усъвършенстват уменията и практическите навици на участниците и да се повиши ефективността на взаимодействието между различните екипи за незабавна и адекватна реакция по оказване на помощ на пострадали в бедствена/кризисна ситуация.

Какво е нивото на родния Червен кръст, с каква техника разполага и достатъчно добри ли са доброволците у нас очаквайте в интервю с директора на Дирекция „Мениджмънт при бедствията“ в БЧК д-р Никола Николов.

Галерия
Коментари

Още от последните новини