Виден специалист в областта на Репродуктивната медицина ще провежда безплатни консултации в столицата

Виден специалист в областта на Репродуктивната медицина ще провежда безплатни консултации в столицата - E-Burgas.com

Видният специалист в областта на Репродуктивната медицина доц. д-р Лятиф Кюпелиоглу от Болница Медикъл Парк Бахчелиевлер в Република Турция ще консултира безплатно двойки с проблемно забременяване в МЦ Америмед, гр.София на 10 и 11 март /петък и събота/.
Доц.Д-р.Лятиф Кюпелиоглу е завършил Медицински Факултет Джеррахпаша на Истанбулския Университет. След завършване на висшето си образование през 1994 г. работи в гр. Хадъм обл. Коня, където в прдължение на 8 месеца отбива задължителната си професионална служба. 
През периода 1995-1999 г. специализира в Болница по акушерство и гинекология Сюлеймание/Истанбул, след което работи като главен асистент по акушерство и гинекология в същата болница. През 2001 г. работи в Центъра по научни изследвания в областта на семейното планиране и стерилитет към Ректората на Егейски Университет. През 2002 г. в продължение на 6 месеца работи в ин витро центъра на болница Мемориал, след което стана и ръководител на ин витро отделение в научно-изследователската болница по акушерство и гинекология Сюлеймание/Ист.
През февруари 2005 г. основава ин витро отделение към болница Медикана в Бахчелиевлер Истанбул. Тук работи 3 голини до декември 2007 г. След 2007 г. основава и става ръководител на инвитро центъра на Болница Бахчелиевлер към компекс Медикъл Парк, където продължава да работи и до днес. 
В Медикъл Парк се прилагат най – съвременните методи, които позволяват висока успеваемост.
Такива са микрофлуидна чип технология за селектиране на здрави сперматозоиди при ин витро ICSI оплождане.
Методът е разработен с цел селекция и подбор на сперматозоиди с по-добра морфология, физиология и с по-малка вероятност от наличие на увредена ДНК измежду множеството мъртви, неузрели и нискокачественни сперматозоиди, без да се използуват начини, които биха физическа повредили здравите клетки. 
При досегашните методи, педи да се напрви изкуственно оплождане, семенната течност се е центрофугирала, за да се отдели спермата. Специалистите подчертават, че при подобен метод има вероятност от увреждане на сперматозоидите. При новия метод рискът от подобни увреждания се свежда до минимум. Отделянето на сперматозоиди става като семенната течност се инжектира в намиращо се в чипа каналче с ширина по-малко от милиметър. Тук здравите и жизнени сперматозоиди плуват към изхода на чипа и потози начин се отделят от слабите, неенергични и мъртви сперматозоиди. Регистрирано е, че след такава прцедура съотношението на жизнените сперматозоиди в семенната течност се увеличава от 45 % на 98 %. Научните работници са установили, че в семенната течност на стерилни мъже сред милионите нездрави сперматозоиди съществуват само няколко жизнени и следователно селектирането им е много трудно. Те подчертават, че иновативният метод улеснява този подбор. 
Друг метод е трансфер на бластоциста.
Резултатите постигнати като цяло както в Медикъл Парк, така и в целия свят сочат, че ембрио трансферите при желаещите двойките, осъжествявани на петия вместо третия ден, осигуряват значително по-виоока степен на успеваемост при извършване на процедурата. Но не трябва да се забравя, че бластоцист трасферът не винаги може да бъде приложен. При двойки, при които на третия ден броят на висококачественни ебриони е по-голям, ембрионите се отглеждат до бластоцисти, като се следи самото развитие и за трансфер се избират тези, бластоцити, които са показали по-качественно развитие. Всичко това води до увеличаване на шанса на желаещите двойки.
Кокултивация на маточни клетки е друга техника за повишаване на успеваемостта , който се превърна в голяма надежда за двойки с многократни неуспешни опити ин витро, за двойки при които ембрионите отчитат бавно и лошо развитие.
Клетките се вземат през 21-я ден от цикъла, когато матката е най-възприемчива към ембрионите. Нужно е много малко парче тъкан, клетките на която се разделят в лабораторни условия. От кръвта на пациента се приготвя специална среда, серум където се отглеждат клетките, които впоследствие се замразяват. 
На следващия етап пациентът започва ин витро терапия. След като се събират яйцеклетките предварително замразените клетки се размразяват. Това е така наречената кокултура. Те образуват изкуственна маточна тъкан. Получените след оплождане ембриони до момента на трансфер се отглеждат в тази тъканна среда. 
Друг метод е т.нар. отложен ембриотрансфер. При отложения ембриотрансфер се замразяват всички налични ембриони и трансферът се извършва след един или няколко месеца. По този начин се дава възможност да се възстанови естествената среда в матката и организма на жената, която може да е нарушена от приема на хормонални препарати за стимулиране на яйчниците. Все по-голям брой научни изследвания доказват, че този подход води до по-успешни резултати и по-малко усложнения, и в редица случаи е за предпочитане пред стандартните методи.
С тези и други техники се постига успеваемост 57% - 71% при репродуктивните манипулации.
Консултациите се провеждат само с предварително записване на тел: 0877262061 , 02/8840010 ,0883776670 , 0888445866.

Коментари

Още от последните новини