Виден специалист по трансплантации ще консултира пациенти в "Прайм Клиник", Бургас

Виден специалист по трансплантации ще консултира пациенти в
Д-р Волкан Турунч, специалист по трансплантационна и лапароскопска хирургия/ Снимка Медикал Парк

Видният специалист по трансплантационна и лапароскопска хирургия д-р Волкан Турунч от болница Медикал Парк в Истанбул, Република Турция, ще консултира пациенти в Прайм Клиник, Бургас. Медицинският център е официален представител на Медикал Парк за Бургаска област.

Д-р Турунч ще бъде в морския град на 17 и 18 февруари. Консултациите с лекаря са безплатни. Желаещите да получат експертно мнение от него могат да си запишат час на телефон 0887 105 004. При консултациите е нужно да бъдат предоставени документи за състоянието на пациентите и данни за извършени образни изследвания.

В Бургас с д-р Волкан Турунч, по време на консултациите, ще бъде и специалист-нефролог от екипа на хирурга в болница Медикал Парк. Това е д-р Бахтишен Гювен, една от най-изявените турски лекарки в областта на диагностиката, консервативното лечение и превенцията на бъбречни заболявания.

Трансплантацията на органи се прилага при пациенти с терминална органна недостатъчност, при които по различни причини възможностите за друг вид лечение са изчерпани. В Турция са получили широко разпространение след първата успешна трансплантация на бъбрек, извършена през 1975 година.

В момента пациенти, които не могат да си възвърнат здравето с помощта на други методи на лечение, получават втори шанс и качеството им на живот се поддържа, заедно с това на техните семейства.

Над три хиляди  пациенти са получили нов шанс за живот благодарение на трансплантация на органи в центрове на Медикъл Парк . В тях се извършват трансплантации на бъбрек,черен дроб, панкреас, роговица и на костен мозък. От три години насам Болничните комплекси на Медикъл Парк  са на първо място в света по извършване на този вид операции. В системата й работят три центъра за трансплантация: Болничен комплекс Medical Park, Анталия, Болничен комплекс Medical Park Гьозтепе, Болничен комплекс Medical Park, Измир. В тези центрове се постига до 98-процентна успеваемост в интервенциите, покзател еквивалентен на тези, наблюдавани в САЩ.

Като част от своята мисия да помогне на повече хора, Medical Park започва извършване на трансплантации на органи през 2008 г.  Още през първата година са извършени 68 хирургични интервенции от този вид. 512 са извършени през 2009 г., 544 през 2010 г., 564 през 2011 г. и 643 през 2012 г.

В момента една пета от бъбречни трансплантации в Турция се правят в Медицински Park. Статистиката сочи, че през 2012 година например, общият брой на бъбречни трансплантации, извършени в турските институции, лицензирани от Министерството на здравеопазването е 2903. През същата година, общият брой на бъбречни трансплантации, извършени в Medical Park Болниците Group е достигнал 800.

В Турция бъбречна трансплантация е възможна с помощта на органи на роднина до четвърта степен, който е и донор.

Коментари

Още от последните новини