Велошествие на 14 април в Бургас промотира здравословния живот и колоезденето

Велошествие на 14 април в Бургас промотира здравословния живот и колоезденето - E-Burgas.com

На 14 април (неделя) в Бургас ще се проведе велошествие "Let's get cycling" с цел промотиране на здравословния живот, колоезденето в градска среда и толерантното поведение на пътя. Инициативата е без състезателен характер и е отворена към участници от всички възрасти. Регистрацията е от 9 до 10 часа до Гранд Хотел и СПА Приморец от страната на плажната ивица. Всички участници във велошествието ще участват в томбола с тематични награди, която ще бъде изтеглена в края на събитието. Маршрутът на тура е —  Приморец - Бургаски Мост —  паркинг Северен плаж - Солници —  паркинг Северен плаж —  Бургаски Мост — Гранд Хотел и СПА Приморец.

Част от "Let's get cycling" ще бъде и тематично изложение, на което свои щандове ще представят компании, предлагащи екипировка и оборудване за велосипедисти и продукти за здравословен живот. Входът за изложителите е свободен, като в замяна на предоставените експозиционни щандове те се включват в наградния фонд за томболата. Изложението ще бъде разположено до инициатора, организатор и начална точка на велотура - Гранд Хотел и СПА Приморец.

Ето пълната програма на "Let's get cycling":

14 април 2019 г. (неделя)

9 до 10 часа —  регистрация, пред Гранд Хотел и СПА Приморец от страната на плажната ивица;

10 часа старт на велошествието по маршрут Гранд Хотел и СПА Приморец от страната на плажната ивица —  Бургаски Мост —  паркинг Северен плаж- Солници —  паркинг Северен плаж —  Бургаски Мост —  Гранд Хотел и СПА Приморец;

11 до 11:30 часа — посрещане на участниците, разглеждане на тематично изложение;

11:30 часа —  теглене на томболата;

Събитието дава възможност на всички велолюбители да се срещнат, да общуват, да споделят едно общо пътуване из Морската градина на Бургас. Идеята на "Let's get cycling" е да насърчи използването на велосипед в градски условия, като не само бързо и гъвкаво средство за придвижване, но и съзнателен избор на по-здравословен живот. Във връзка с градското колоездене е и другата кауза, залегнала в основата на събитието - засилени внимание и толерантност към всички участници в пътното движение.

Велошествието  се организира със съдействието на община Бургас. Медиен партньор е Power FM - социално ангажираната радиостанция, която подкрепя важни общественозначими каузи. Част от „Let’s get cycling” са Български червен кръст, Минерална вода „Банкя“, магазин за велосипеди, велочасти, велоаксесоари и облекло „Байк Пойнт“, натурални течни билкови екстракти и пробиотици „Цветита Хербал“, инициатива за насърчаване рециклирането на пластмаса „Да напълним голямото сърце на Бургас“. Организатор на „Let’s get cycling“ e Гранд Хотел и СПА Приморец. Събитието е част от социалните и културни мероприятия, организирани от 5-звездния хотел по случай 60-и юбилей.

Коментари

Още от последните новини