Велизар Енчев се цепи от Фронта. Не иска Бойко Борисов да е премиер

Велизар Енчев се цепи от Фронта. Не иска Бойко Борисов да е премиер - E-Burgas.com
1414860231 Депутатът от Патриотичния фронт Велизар Енчев обяви в парламента, че ще гласува против правителството на ГЕРБ и Патриотичния фронт. Той смята, че ГЕРБ трябва да управлява, защото най-много хора са гласували за тях, но не с този премиер.Енчев изтъкна, че не бива да се забравя, че Борисов е подал оставка през 2013 година като премиер заради окървавените протести на Орлов мост. "По време на неговото управление за първи път пенсиите на нашите родители не бяха увеличени в продължение на три години. Имаше и още много прегрешения, които не трябва да забравяме", заяви депутатът, който е известен като яростен противник на Борисов. 

"Нима е толкова къса паметта ни? Нима не помним как си избираше министрите по бензиностанциите? Нима сме забравили аферата Мишо Бирата? В тази афера Бойко Борисов погази закона и трябваше да бъде преследван от съответните органи", продължи с острата си критика Енчев. 

Освен това той смята предложените за министри хора за „класически калинки“, които нямат нито един ден стаж. "Достойните хора са изтикани в ъгъла, а оперативно интересните стават министри. Точно поради причина хората са отвратени от политиката", заяви представителят на Патриотичния фронт.

Друг аргумент на депутата са делата, водени срещу заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Хората са отвратени от политиката. Те избират по-малкото зло“, заяви Енчев. "Аз ще гласувам срещу кандидатурата на Бойко Борисов за премиер, като ще изразя мнението на стотици хиляди граждани", отсече той. 

 Патриотичния фронт заяви, че ще подкрепи новото правителство. С решението си Велизар Енчев обаче ще наруши споразумението и ще влезе в противоречие със собствената си партия. БЛИЦ
Коментари

Още от последните новини