Възродиха първа градинка във "Възраждане" (снимки)

Възродиха първа градинка във

Пространството до блок 40 на улица "Пробуда" в к-с "Възраждане" вече предлага нови възможности за отдих, забавление и спорт на хора от всякаква възраст. Районът е облагороден по проект на Община Бургас, финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие". 
Там е изградена модерна площадка с две отделни зони за игра. Едната е пригодена за малчугани до 3-годишна възраст, а другата е за деца до 12 години.
В междублоковото пространство има кътове за отдих с пейки и беседки. Усещането за комфорт и спокойствие се допълва от зеленината, която е засадена край оформените нови алеи на малкия вътрешен парк. 
Спортът е другият акцент, който допълва възможностите за приятно прекарване на свободното време. Благоустроеният терен разполага с многофункционално игрище. Оформени са две зони за тенис на маса на открито, поставени са маси за шах и табла.

Реконструкция е направена и в периферните пространства, където са обособени удобни места за паркиране на автомобили. В парка е подменена дъждовната канализация, поставено е енергоспестяващо осветление.

"С реализирането на проекта жителите на тази част от "Възраждане" имат една по-добра среда за живеене. Мястото вече е много по-приветливо и приятно. До края на годината Община Бургас ще извърши облагородяване на още няколко междублокови пространства, които да изглеждат по подобен начин. Две от тях се намират в квартал "Възраждане", а други три - в "Меден рудник", каза днес кметът Димитър Николов, който посети благоустроеното междублоково пространство заедно със заместника си инж. Чанка Коралска. 

Демонстративен мач на новото спортно игрище изиграха сборни формации на баскетболните клубове "Делфин" и "Черноморец".  Тренировка на терена направиха и малките възпитаници на ДФК "Звездичка".

Галерия
Коментари

Още от последните новини