Ватерполистите на „Черноморец” спечелиха и двете битки с Варна

Ватерполистите на „Черноморец” спечелиха и двете битки с Варна - E-Burgas.com

Момчетата на "Черноморец" във възрастова група до 13 години се поздравиха с успехи във втория регионален квалификационен турнир от държавното първенство. На басейна в "Меден рудник" бургаските ватерполисти взеха авторитетни победи над съперниците си от варненските отбори. Те се наложиха със 7:5 срещу "Аква Спорт" и с 4:3 срещу "Черно море". Така момчетата на треньора Светозар Владков оглавиха класирането в група "Г" с 6 точки. Втори е "Черно море", който победи "Аква Спорт" с 8:7.

Както е известно, новият сезон в шампионата се провежда по нова система, в която отборите са разделени в две зони по две групи. По регламент за следващия етап от държавното първенство натрупаният актив от изиграните срещи не се зачита. Което означава, че за финала от 1-4 място на Изток "Черноморец", "Черно море", както и другите тимове от група "В" - "Комодор и "КПС Варна", продължават участието си с 0 т. В зона Изток за 5-7 място играят "Нептун", "Аква спорт", "Дръзки".

В шампионата U13 стартираха общо 14 отбора, разделени по 7 в двете зони. Класиралите се за финала в двете зони - осем отбора, ще участват за разпределението на медалите. Останалите шест тима - за класиране от 9 до 14 място.

В западната зона за 1-4 място ще спорят "Славия", "Ботев", ЦСКА, "Ботев 2000"/Вр/, а за 5-7 място - "Левски", "Локомотив НН", ЦДНА 2013.

Съща е ситуацията и в първенството за девойките до 17 г. В квалификацията в групата, състояла се в столицата, момичетата на треньора Петър Йонов победиха домакина "Локомотив НН" със 7:3 и отстъпиха от шампиона "Ботев 2000" /Враца/ с 1:14. За супер финала продължават и трите отбора, плюс класиралият се на първо място от другата група, където са "Арда", "КПС

Коментари

Още от последните новини