Васил Михайлов отбелязва 80-годишнина със „Завещанието на целомъдрения женкар” в Бургас

Васил Михайлов отбелязва 80-годишнина със „Завещанието на целомъдрения женкар” в Бургас - E-Burgas.com

Най-желаният мъж в живота на много жени, Дон Жуан е достигнал края на дните си. Безбожникът се изповядва за своя жизнен път и разкрива шокираща тайна. Можем ли да му вярваме? Какво не знае светът за най-великия любовник на всички времена? Ще си отиде ли заедно с него и любовта като изкуство и поезия? И накрая – какво е любовта? 

В това вълнуващо разбулване на тайни и лъжи ще ви води интригата на пиесата „Завещанието на целомъдрения женкар”. Мистерията на Дон Жуан е въплътена в мощния актьорски талант на Васил Михайлов, който несъмнено притежава харизмата на покорител и съблазнител. Блестящи партньори на неговата професионална класа са звездите  на театъра Леонид Йовчев, Гергана Данданова и Тигран Торосян.„Завещанието на целомъдрения женкар” преобръща представата за това кой е Дон Жуан. Пиесата, наситена с изключителен емоционален заряд, разказва история за любовта на един мъж към неизживения живот и страховете от предстоящото му пътуване към отсрещната страна. Героят разкрива най-голямата си тайна, белязала целия му житейски път. Илюзията, градена векове наред бива разбита, за да се роди една напълно нова, коренно различна представа за образа на Дон Жуан. Той отваря душата си, за да унищожи досегашното възприятие за прелъстителя на женски сърца. До болка откровен, Васил Михайлов, въплътен в ролята на Дон Жуан се разкрива пред публиката. „Завещанието на целомъдрения женкар” е от тези постановки, които те оставят без думи.Една вечер в театъра с една история, захранена от един вековен мит…

С тази пиеса Театър „ Българска армия” отбелязва 80 годишнината на големия ни артист ВАСИЛ МИХАЙЛОВ. Актьорът, който стана част от своето време, оставяйки трайни следи в паметта на цели поколения българи.

Зрителите го помнят като Сюлейман Ага, Стефан Стамболов, Хан Кубрат, Хан Крум, Манол Кехая, Дантон както и в още много, много роли сред които ханове, царе, крале… Играл е полковник, генерал, държавник, политик, кмет, старшина, френски революционер, турски ага, боцман, артилерист, лесничей, поп, хирург... Но като емблема в неговия творчески път винаги остава ролята на КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА.

Мащабите на въздействие на героите му – в театъра и киното, завладяващата му осанка, неповторимият му глас и поразяващата достоверност на образите, в които се превъплъщава през годините, остават запазена марка на ВАСИЛ МИХАЙЛОВ. 

„Улиците опустяваха, животът замираше, когато по телевизията се излъчваше поредна серия на „Капитан Петко войвода.” – разказва Васил Михайлов.

Животът му на сцената като че ли е подсказан от съдбата. Приет е във ВИТИЗ, в класа на проф. Мандаджиев, докато работи като шлосер-матричар в завод „Светлина” Стара Загора. Още като студент играе в осем постановки. Участия, за които през смях разказва:
„Играх много, защото все моята боя я няма. Кой да играе директор, полковник или генерал? Все аз!” 

И отново като студент стъпва на сцената на Военния театър, в чиято трупа е поканен няколко години по-късно. Вече повече от половин век Васил Михайлов е знакова фигура за Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ”, за който споделя:. 
„Военният театър години наред беше и е най-добър. Тук винаги са били най-добрите режисьори през последните 50 години – Асен Шопов, Леон Даниел, Крикор Азарян, Красимир Спасов, Иван Добчев... На Военния театър всичко дължа 56 години...”

Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” също дължи много на своя АКТЬОР – ЛЕГЕНДА, оставил трайни следи в паметта на цели поколения българи.

Имаме удоволствието да ви поканим на 17 април,
в залата на НХК  да бъдете част от празника 
на любимия за поколения българи актьор ВАСИЛ МИХАЙЛОВ.
СПЕКТАКЪЛА ЩЕ  СЕ ИГРАЕ  на 17 април  от 19ч. в зала НХК. БИЛЕТИ НА КАСАТА НА НХК  . За повече информация тел.0894/898-098-Маруся Русева-организатор
 

Коментари