Васил Едрев: „Славееви нощи” ще има, докато го има Айтос

Васил Едрев: „Славееви нощи” ще има, докато го има Айтос - E-Burgas.com

Кметът на община Айтос Васил Едрев се обърна към жителите на града ден преди откриването на 49-тото издание на Славеевите нощи. То ще е утре от 20.00 часа на откритата сцена в парк "Славеева река".

Уважаеми граждани на община Айтос,

Скъпи приятели,

Фолклорните празници "Славееви нощи" са традиция, която всеки айтозлия цени и обича. Хората от моето поколение са били още деца, когато се е провело първото издание на празниците през 1968 година. Можем да си представим колко айтоски поколения са минали през сцената на Празниците в продължение на 48 години. И колко млади таланти са били открити благодарение на традицията.

„Славееви нощи” са празник на българския дух и народност. Събитие, което свързва миналото и бъдещето на Айтос. Благодаря на всеки един от Вас, благодаря на спомоществователите и партньорите, благодаря на фолклорните състави и техните ръководители, на културните институции и организационния комитет затова, че заедно успяхме да ги опазим във времето.

Силата на "Славееви нощи" е в приемствеността. Те са част от живота на всяко ново поколение на Айтос. Възпитават децата и младите хора в любов към народното творчество и са най-здравата връзка между поколенията. Затова съм сигурен, че „Славееви нощи” ще ги има, докато го има и Айтос.

Благодаря Ви, че заедно продължаваме народностната традиция!

 

Коментари