Варна отмъква Обзор от област Бургас?

Варна отмъква Обзор от област Бургас?  - E-Burgas.com

"Разходите са за нас, а приходите за община Несебър" недоволства областният управител на Варна Стоян Пасев

Мястото на Обзор е в област Варна, а не в Бургас. На това мнение е областният управител на Варна Стоян Пасев, който дава обширно интервю пред в. "Труд". Губернаторът настоява за ново административно деление и окрупняване на областите. 

"Обслужваме града с екипи и техника за противопожарна безопасност и защита, с енерго- и водоснабдяване, с болнична и медицинска помощ. Ако стане инцидент на плажа, дотам хвърчи линейка от Варна. Тоест, разходите са за област Варна, община Варна и регионалните служби на нейна територия, а приходите са за община Несебър." заявява Пасев.

Според него ново административно деление се налага и от факта, че в България има общини с под 1000 жители.

"Цяло безумие  е да се поддържа администрация като в останалите. Една техническа служба и каса могат да свършат цялата работа по обслужване на гражданите. Има области в България, които са с документооборот на година, колкото е той за един месец във Варна, например. Разбира се, има и социален момент, защото работата в администрацията е поминък на много хора и защото на места държавата и общината се оказват най-голям работодател." допълва Пасев. 

 

Коментари