Вълшебната сила на клеевата тинктура 

Вълшебната сила на клеевата тинктура  - E-Burgas.com

Едно от изпитаните натурални оръжия срещу настинки и вирусни заболявания е клеевата тинктура. Продуктът, направен от прополис действа като щит заради силните си бактерицидни, противовирусни и противогъбични свойства. Съдържа десетки ценни витамини, 16 вида аминокиселини, етерични масла, минерални соли и микроелементи.  Не случайно е предпочитан избор на стотици хиляди майки, които го използват като идеалното средство за засилване имунитета на своите деца. 

Клеевата тинктура се прилага профилактично, но помага и при започнало лечение на вирусно заболяване, като усилва действието на приеманите лекарства. Използва се най-вече при възпалителни заболявания на лигавицата на носа, устата и горните дихателни пътища. Обичайната доза е 1-2 капки клеева тинктура на година живот, разтворени в сок, мляко или вода. С профиликтична цел един прием дневно е достатъчен, при зачестяване на заболяванията може да се увеличи на два пъти.  При възпаления на гърлото може да се прави гаргара с прополисов разтвор с вода. При хрема се накапва в нослето, но специалистите предупреждават, че за да има блокиращ ефект трябва да се приложи още в самото начало. Настойката се приготвя от 5-6 капки клеева тинктура, разтворени в 5-10 мл физиологичен разтвор. Слагат се по 2 капки във всяка ноздра през час-два. Заради регенеративния, обезболяващ и нормализиращ стомашната секреция ефект прополисовият разтвор се използва също при гастрит и стомашни неразположения. 

Единствената фирма в България с патент за технология на производство,  допринасяща за пълното извличане на активно-полезните съставки на прополиса и високата им концентрация в клеевата тинктура е „Роял Бийс“. Тя е създадена през 1909 година и произвежда 100% натурални пчелни продукти както за родния пазар, така и за чужбина. Марката, под която се предлагат   продуктите й е „Пчелинъ“. Специално за Клеева/Прополисова тинктура „Пчелинъ“ се ползва стара семейна технология. Сместа отлежава 100 дни в специални съдове, на тъмно и прохладно място, периодично се разбърква и филтрира, за да се извлекат максимално полезните и ценни вещества от суровия прополис, в перфектно съотношение на вкус и качество. За разлика от масово произвежданите тинктури, при които в етиловия спирт се влагат прополисови гранули или пръчки с извличане на активни съставки само от повърхностния слой, в тази на „Пчелинъ“ се влага прополис на прах. По този начин се  извличат активно-полезните съставки на прополиса и концентрацията им е по- висока в тинктурата. 

Всички продукти „Пчелинъ“ са 100% натурални, без допълнителни термични обработки, без ГМО, без имитиращи подсладители, без оцветители, без изкуствени аромати. Марката е различна и с това, че за разлика от масовите продукти в този сектор, „Пчелинъ“ се предлага в аптечната мрежа. Там може да се намери благодарение на „Фаркол“АД, 
 

Коментари

Още от последните новини