Важно! Засилен трафик и ограничения - вижте къде

От понеделник се въвежда ограничение на скоростта до 90 км/ч по АМ "Тракия" в участъка Чирпан-Стара Загора от км 168 до км 208, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Причината за това са неравности на пътната настилка, необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост през почивните дни.
 
Отново на "Тракия" поради ремонт на съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургасдвижението се осъществява двупосочно в платното за София. На 24 септември ще има две ленти за София и една лента за Бургас.
 
Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел "Траянови врата" от км 45 до км 53, където е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна за движение поради неравности на пътната настилка и извършване на ремонтни дейности.Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на АМ "Тракия". Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив. Шофьорите могат да използват алтернативни маршрути.За пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел "Церово" на АМ "Тракия" по път Виноградец - Карабунар - Злокучене - Септември, път Лозен - Звъничево - Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път с. Цалапица до пътен възел "Цалапица" на АМ "Тракия", и обратно за идващите от Пловдив към София;
 
В понеделник за улеснение на трафика, в края на трите почивни дни, ще има две ленти за София на автомагистрала "Хемус" в участъка с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област.Утре, от 14:00 ч. до 20:00 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.Във връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение, да не предприемат резки маневри и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.
 
В участъците, в които се извършват ремонти дейности е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути.

Източник: "Дарик"

Сподели новината:

Коментари