Важно! От 1 ноември НАП - Бургас с нови банкови сметки

Важно! От 1 ноември НАП - Бургас с нови банкови сметки  - E-Burgas.com

От 1 ноември 2016 г. териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас ще има нова обслужваща банка и нови банкови сметки за плащане на данъци, здравни и осигурителни вноски и публични вземания, съобщиха от институцията.

Също от 1 ноември 2016 г., всички плащания от дружества, регистрирани в обхвата на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в област Бургас, както и от физически лица с постоянен адрес в област Бургас,   трябва да стават по новите сметки. 

В случай на превод по закрита банкова сметка на НАП, наредените  средства ще бъдат върнати на платеца от неговия доставчик на платежни услуги.

Промяната на банковите сметки на ТД на НАП Бургас се налага поради прекратяване на договора за обслужването на териториалната структура по желание на "Райфайзенбанк (България)" ЕАД. За това, както и за да се осигури безпроблемното преминаване към обслужване от новата финансова институция, на 31 октомври банковите гишета в Салона за обслужване на клиенти на НАП Бургас няма да работят.

Плащанията към досегашните сметки на НАП Бургас на 31 октомври могат да се извършват от всеки доставчик на платежни услуги до крайния час, определен от него за приемане на платежни нареждания за изпълнение през същия работен ден.

От НАП Бургас уточняват, че обслужващите банки и банкови сметки на офисите на териториалната дирекция  в Сливен и Ямбол остават без промяна.

Повече информация за новите сметки очаквайте на 1 ноември на интернет страницата на НАП www.nap.bg в рубриката "Плащане", подрубрика "Банкови сметки".

 

 

Коментари

Още от последните новини