В СУ „Иван Вазов“ ще обучават рехабилитатори

В СУ „Иван Вазов“ ще обучават рехабилитатори - E-Burgas.com

Средно училище „Иван Вазов“-Бургас обявява прием за ученици след VII клас в единствената порода си в страната паралелка за рехабилитатори. Това съобщи на пресконференция директорът Виктор Григоров, цитиран от радио "Фокус".

Тази паралелка дава възможност за успешна реализация в балнеологични, СПА-, УЕЛНЕС и други възстановителни центрове в България и чужбина.  Завършилите ще получат диплома за средно образование, свидетелство за втора степен на професионална квалификация и европейско продължение към нея.

По думите му, практическото обучение ще се провежда в реална работна среда, специализирана болница за рехабилитация – „Бургаски минерални бани“ ЕАД от висококвалифицирани специалисти.  На учениците ще бъде предоставена възможност и за практика в Германия.

„Общообразователната и професионална подготовка са добра основа за обучение по медицински специалности на следващо образователно ниво и залог за професионална реализация в сферата на здравеопазването и туризма. Идеята е благородна, хуманна и целият екип на СУ „Иван Вазов“  я подкрепя. Придобитите  знания и умения ще мотивират учениците да живеят здравословно, да ценят и опазват здравето си, да помагат на изпаднали в беда и да спасяват човешки живот“, допълни още Виктор Григоров.

Коментари

Още от последните новини