В Слънчев бряг скочиха срещу публикации: Плажовете ни са поддържани и екологично чисти

В Слънчев бряг скочиха срещу публикации: Плажовете ни са поддържани и екологично чисти  - E-Burgas.com

Съюзът на собствениците – Слънчев бряг разпространи писмо до медиите, в което категорично  възразява срещу публикации петнящи състоянието на и чистотата на плажовете в курорта.

„Недопустимо е да се правят изводи и подобни заключения за цялата плажна ивица на базата на единични случаи. Недопустимо е в разгара на летния туристически сезон да се настройва както българската общественост, така и чуждестранните гости и да се омаловажава и принизява българския туристически продукт. Това не само е антиреклама, но и антинационална политика“, пишат в писмото си от съюза.

Ето и останалата част от него:

„Като сдружение на туристическия бизнес, защитаващо интересите и политиката на развитие на туристическата индустрия в нашата страна, най – отговорно заявяваме, че плажната ивица на курортния комплекс Слънчев бряг е отлично поддържана и екологично чиста. Тя е носител на международната награда „Син флаг”. Еко флагът се присъжда заради комбинацията от уникална природа и световен стандарт на управление на плажовете. Оценките на международното жури се правят по критерии, свързани с качествените показатели на морската вода, въздуха, пясъчната ивица, екологосъобразното управление и сигурността на плажовете. Курортът Слънчев бряг притежава тази награда заедно с 2 311 плажа и 605 яхтени пристанища в Европа, Карибите, Мароко, Канада и Южна Африка.

Този факт не бива да се пренебрегва както и не бива сами да унищожаваме възможностите, които природата ни дава. С особена загриженост настояваме за обективно отразяване на реалността такава, каквато е и апелираме към всички институции и средства за масово осведомяване да ценим и уважаваме както природата, така и усилията на бизнеса за икономически просперитет в туризма ни“.

Коментари

Още от последните новини