В Слънчев бряг откриха сезона с обновена инфраструктура за над 1.6 млн. лв.

В Слънчев бряг откриха сезона с обновена инфраструктура за над 1.6 млн. лв.   - E-Burgas.com

С коктейл на морския бряг беше официално открит Туристически сезон 2018 в най-големия български курортен комплекс - Слънчев бряг. Сред присъстващите на събитието бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Диана Саватева, зам.-областният управител на Бургас Севдалина Турманова, директорът на ОДБХ-Бугас д-р Георги Митев, областният лидер на ДБГ в Бургас Живко Табаков, представители на туристическия браншс, общински съветници от Несебър.  

Поздравителни адреси изпратиха председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание инж. Петър Кънев, кметът на Община Поморие Иван Алексиев и Управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. 

"Според Световния съвет за туризъм и пътувания, през следващите десет години в рамките на Европейския съюз могат да бъдат създадени повече от пет милиона нови работни места, пряко и непряко свързани с туризма. Тази тенденция ще бъде в резултат на очаквания по-голям брой туристи в Европа, който до 2030 година ще нарастне до над два милиарда души. България като част от Европейския съюз, със своето уникално историческо , културно и творческо наследство, ландшафт и природа, може да реализира част от този потенциял. И да посрещне това ново търсене. Без да звучи нескромно разбира се в моите очи, Слънчев бряг е притегателен център за много от бъдещите туристи у нас. Ако искаме да бъдем обаче част от бъдещото разитие на туризма в Европа, трябва да използваме целия си ресурс, да се стремим към качество и устойчивост на услугите и да бъдем адекватни на днешното дигитално общество ", заяви в приветственото си слово изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров. Той съобщи за иновативното безплатно мобилно приложение Sunny Beach Smart Pass, което вече е достъпно за туристите. С него всички гости на комплекса ще могат да се ориентират по-лесно и да получават полезна информация по време на престоя си. 
Николина Ангелкова изрази своята увереност, че лято 2018 ще бъде по-силно от изминалото. По думите й, въпреки спада на руския пазар е на лице голям интерес от страни като Франция, Великобритания, Полша и много други.

„Слънчев бряг“ АД е инвестирало над 1,6 млн. лв. в подготовката на инфраструктурата в комплекса. Основните разходи са направени за поддръжка на улици, алеи, тротоари, озеленяване и охрана. Основен приоритет на дружеството е сигурността в курорта. Поети са разходите по охраната от 56 полицаи, сред които има румънски и полски полицаи. Над 300 камери са монтирани на територията на комплекса. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини