В Рибарското селище кръщават улица по роман на Стайнбек

В Рибарското селище кръщават улица по роман на Стайнбек  - E-Burgas.com

Повечето от улиците в Ченгене скеле ще бъдат кръстени на морски ветрове

Няколко улици в Рибарското селище край Бургас ще получат имена с одобрение на Общински съвет - Бургас в края на месеца. Именуването ще спомогне за коректна регистрация на гражданите, пребиваващи на територията, безпрепятствено и навременно получаване на спешна медицинска помощ, както и помощ при пожар и други бедствия и др.

Членовете на сдружение „Морски сговор“ предлагат улиците да бъдат тематично кръстени на морски ветрове, преобладаващи в района и наричани в продължение на столетия от рибарските общности, а именно – сироко, бонети, леванти, мелтем и лодоз. Изключение прави една от улиците, на която живущите там изразяват желание да носи името „Консервна“ по класическия едноименен роман на Стайнбек – „ Улица Консервна“.

Интересно е, че в книгата на улицата живеят "проститутки, сводници, комарджии и негодници", но ако се погледне под друго ъгълче, човек може би щеше да ги види като „светци и ангели, благочестивци и мъченици“. 

Предложенията вече бяха разгледани от няколко комисии и бяха одобрени, като остава само да бъдат официално гласувани в местния парламент. 

Коментари

Още от последните новини