В Приморско и Китен започна подновяване на съдовете за отпадъци

Снимка Татяна Байкушева

Община Приморско извършва поетапна подмяна на съдовете за събиране на отпадъци.

Поставени са специални кошчета за кучешки екскременти  на различни места в Приморско .  Към момента са поставени 10 броя кошчета, които са разположени на улиците „Иглика“, „Перла“, подход за северен плаж и парково пространство на улица „Лагуна“ и улица „Бриз“ . Предстои  поставяне на  още от кошчета на ключови места в града. В град Китен също ще бъдат поставени от новите кошчета. Съдовете са за улеснение на гражданите в поддържането на градската хигиена.

В Приморско и Китен  са поставени нови кошове изработени в комбинация от метал и дърво с капак и пепелник. Съдовете са разпределени на различни места града, като част от тях са пред сградата на общината, централния площад и около сцената, където има голям поток от хора.

На територията на Приморско са подменени и част от старите контейнери за битови отпадъци. Новите, които са от типа „бобър“ и  са уплътнени с висококачествени капаци, което ще намали типичните миризми съпътстващи сметоизхвърлянето. Контейнерите са с вместимост 1100 л. За гражданите остава да  изхвърлят битовите си отпадъци в новите съдове, а не на нерегламентирани места и да не забравят да затварят капаците им.  Получени са и индивидуални кофи за смет, които са с вместимост 240 л., те ще бъдат раздадени в стария квартал на града, както и на улици, които нямат необходимото място за контейнери.

Сподели новината:

Коментари