В понеделник решават дали да удължат грипната епидемия в Бургас

В понеделник решават дали да удължат грипната епидемия в Бургас - E-Burgas.com

Отпращат вкъщи болните ученици и учители дори след като ваканцията приключи

Грипната ваканция за учениците ще продължи до понеделник включително, след което ще се реши дали тя да бъде удължена. Това съобщи областният управител на Бургас Вълчо Чолаков след заседание на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/. 

Ново заседание ще има в понеделник сутринта, след което решението ще бъде взето на базата на регистрираните заболявания. При увеличение на статистиката ваканцията ще бъде удължена до сряда. 

В момента грипната епидемия е в сила за цялата област, като кметовете по общини ще решават дали да пуснат учениците в грипна ваканция. 

"В началото на седмицата броят на отчетените случаи показват рязко повишаване на заболелите. През последните седем дни отчетените случаи са надхвърлили стойностите, които ни дават правото да обявим грипна епидемия - 236 на 10 000. За да се постигне ефект на противоепидемични мерки са необходими поне 10 дни, така че до края на следващата седмица ще бъдат забранени плановете операции, свижданията, ще бъдат връщани ученици и преподаватели с висока температура" заяви директорът на РЗИ Бургас д-р Паздеров. 

По данни на специалистите от РЗИ най-засегнати са малките деца от 5 до 14 години и хората във възрастова група 30-64 години. С цел ограничаване разпространението на грипната епидемия 

По информация на РУО Бургас има възможност за преструктуриране на учебния материал, така че неучебните дни да не се отразят негативно върху учебния процес.

 

Коментари

Още от последните новини