В община Бургас си прехвърлят "горещия картоф" с презaстрояването

В община Бургас си прехвърлят

Две комисии чакат становището на общинската администрация 

Истинско предизвикателство се оказа вземането на позиция от община Бургас относно интензивното презастрояване па междублоковите пространства, зелените площи и терени в града.

Преди около две седмици гражданите, живущи в ж.к.” Изгрев” бл. 3; ж.к. “Лазур” бл. 12, 13, 18, 19, 82, 78, ул. “В. Петлешков” 6; ж.к. “П. Р. Славейков” бл. 86, 87, 88 и ж. к. “Бр. Миладинови” бл. 38, 39 изпратиха манифест до община Бургас, в който настояват да бъде проведена публична дискусия относно презастрояването в града. 

" Културата не е само изкуства, не е само интелектуална дейност, тя не е само културна индустрия, тя е и онази среда, в която ние живеем. Естетиката на градската среда няма точни математически измерения и параметри, тя варира от нивото на културата на гражданите и администрацията, които са съпричастни към нея, до създаването на правила и регулационни режими, чрез които тази среда се обслужва." пише в писмото. 

Жалбата бе подхваната и омбудсмана Мая Манолова, която също писа на община Бургас за позиция. В отговора си към омбудсмана от местната власт заявяват, че казусът е бил разпределен за разглеждане в Постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и храни и Постоянната комисия по устройство на територията. На свое заседание проведено на Комисията по опазване на околната среда е разгледала гражданския манифест и е взела решение да се изпрати до общинска администрация за становище. Към настоящия момент такова не е постъпило в деловодството на Общински съвет - Бургас

За последно темата бе коментирана от кмета Димитър Николов на представянето на Бюджет 2017 в края на миналата година. Тогава градоначалника заяви, че община Бургас води много дела срещу частните инвеститори, повечето от които обаче падат в съда. В същото време в плановете на общината влиза разширението на града към крайните квартали.

 

Коментари

Още от последните новини