В Несебър, Варна и Шабла: Шумът след 23 - законен

В Несебър, Варна и Шабла: Шумът след 23 - законен - E-Burgas.com

В няколко общини по Черноморието са дадени разрешения на заведения за музика след 23 часа, въпреки че според Закона за защита от шума в околната среда не се допуска озвучаването на открити площи на заведения за хранене и развлечения след този час до 7 сутринта.Посочените общини са Шабла, Каварна, Варна, Несебър, съобщиха от Върховната административна прокуратура.

Към община Несебър се води и курорта Слънчев бряг, който стана обект на нощни проверки от вицепремиера Валери Симеонов. Вицето настоява, че дискотетите не трябва да работят до 23 ч., а собствениците на клубове излязоха на протест.

При проверката на обвинението са установени разрешения, с които е въведен по-късен час, до който е разрешено озвучаването.

Намерени са и разрешения, в които часовият диапазон на забраната е диференциран според местонахождението на заведенията за хранене и развлечения с въвеждане на по-ранен час за жилищни зони и на по-късен за курортите, каквото разграничение законодателят не прави.

Проверката на прокуратурата е в посока отстраняване на незаконосъобразните разрешения с цел спазване на целта на Закона за защита от шума.

Източник: dnes.bg

 

Коментари

Още от последните новини