В Нефтохимик ще тренират деца и младежи в неравностойно положение

В Нефтохимик ще тренират деца и младежи в неравностойно положение - E-Burgas.com

Нефтохимик стартира нова социална дейност, насочена към деца и младежи в неравностойно положение. От 1 август 2018 г., под ръководството на професионалните треньори в клуба, занятия ще провеждат 12 лица, настанени в центрове за настаняване от семеен тип в града.

Това ще се случи в рамките на изпълнението на проект по процедура „Открий ме“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Проектното предложение на „Нефтохимик“ получи одобрение от Управляващия орган и през изминалата седмица изпълнителният директор на клуба Николай Тодоров и представител на Министерството на труда и социалната политика подписаха договор за безвъзмездна финансова помощ на стойност 149 691, 30 лв

Проектът е с период на изпълнение една година и освен основната дейност – провеждане на тренировки по футбол, включва провеждане на образователни лекции на тема спорт, фитнес тренировки, турнири и контролни срещи, екскурзии, както и групова работа в подкрепа на личностното развитие и социалното включване. Партньор на „Нефтохимик“ по проекта е Община Бургас.

Основният фокус на предвидените дейности е върху социалната интеграция на участниците и развиване на техните таланти. Чрез спорта ще бъде насърчено общуването и стремежът им към постигане на цели, самостоятелност и участие в обществения живот.

Коментари

Още от последните новини