В края на един предизвестен конкурс или познай кой ще спечели

В края на един предизвестен конкурс или познай кой ще спечели - E-Burgas.com
Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/eburgas/public_html/template/default/post.php on line 318
obshtina-burgasОсновните претенденти за нов началник на дърветата са протежета на една и съща фирма. Прогнозата е всички средства за озеленяване на Бургас, малко по малко да преминат в отрочето на група приближени на заемащи отговорни постове в общината. При последния конкурс за избор на поддържащи зелените площи фирми, изневиделица се появи току- що учредена фирма, без никакъв опит, както и каквито и да било специалисти, с изключение на изискуемите за конкурса. Един от тези специалисти е основният претендент за поста началник на отдел "Озеленяване", а именно непознатата за Бургас старозагорка - Велина Симеонова. Фирмата в момента поддържа два от районите на града на цени значително по - високи от средните, което налага и подсигуряването й с втори кандидат - Пламен Матеев.
Проектантската и изпълнителна фирма на ландшафтния архитект са в тесни взаимоотношения със собствениците на поддържащата фирма, като често си подхвърлят различни обекти - главно детски и спортни площадки. За районите си поддържащата фирма получава неоправдано висок бюджет, по - голям от този за Морската градина, въпреки че площите далеч не са толкова представителни. Присъствието на протеже в отдела, особено на пост от такъв ранг, ще стесни кръга, улесни източването на средства и още повече ще обезкърви останалите поддържащи фирми, които с намален бюджет няма да могат да обслужват районите си и ще трябва да занижат качеството си. От това ще пострадат обаче само бургазлии. Всички сме виждали междублоковите пространства, плувнали в буренак по един бой.
Конкурсът за началник отдел е във вторник. След това, бог да им е на помощ и на дърветата и на тези под тях.
Коментари

Още от последните новини