В кое министерство са открити най-много нарушения

В кое министерство са открити най-много нарушения - E-Burgas.com

В цели 45 обществени поръчки на Министерството на отбраната са открити нарушения. Това стана ясно от представения доклад от извършените проверки по министерства от служебния от служебния премиер Огнян Герджиков. 

В обобщените резултатите служебният премиер обясни, че към момента в девет министерства не са установени драстични нарушения по процедурите за обществени поръчки. Има единични случаи на административни и технически пропуски, които като цяло не се отразяват върху законосъобразността на проведените процедури, посочи Герджиков. Това са министерствата на финансите, на транспорта и информационните технологии и съобщенията, на младежта и спорта, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на труда и социалната политика, на образованието и науката, на туризма и на енергетиката.

В Министерството на отбраната са били направени 113 обществени поръчки, като 31 са прекратени. От останалите 82 поръчки при 45 са установени нарушения. Девет от обществените поръчки са дадени на Военната прокуратура, тъй като в тях има индикации за опити за измама. Освен това в изисквания по обществени поръчки са включени такива, които дават предимство на определен кандидат и по тези твърдения ще бъде направена проверка. Нарушения са открити и при обществени поръчки на пътната агенция. В процедури за обществени поръчки в икономическото министерство също са открити нарушения като незаконосъобразно допускане на участници.

 

Коментари

Още от последните новини