В Камено и Руен отрязани от помощи, лъжат в декларациите

В Камено и Руен отрязани от помощи, лъжат в декларациите  - E-Burgas.com

Близо 1000 души са подали декларации за помощи с неверни данни. За миналия отоплителен сезон са подадени 9 355 заявления-декларации, отпуснати са 8 470, а са отказани 885 и са санкционирани 11 лица, обяви директорът на Социално подпомагане - Бургас Тони Костова. По думите й санкцията е била от района на община Руен. Във внесените декларации са посочени некоректни доходи. 

Подобни случаи има и в община Камено, където преобладаващото население е от ромски произход.

Иначе 5 589 лица и семейства от Бургаско ще получат помощи за отоплителния сезон 2016-2017 г. На 596 са отказани, а 946 заявления са в процес на обработване.

От местната дирекция допълват, че за целевата отоплителна помощ все още  приемат молби и заявления , като срокът е до 31 октомври. Помощта обхваща 5 месеца от 1-ви ноември до 31-ви март. Размерът тази година за целия период е 362.30 лв.

"Парите ще се изплащат на два транша. За тези, които са подали до края на годината, парите се изплащат месец, следващ месеца на подаване на молбата-заявление. За периода от 1-ви януари до 31-ви март ще се изплатят до 31-ви януари“, уточни още Костова. 
 

Коментари

Още от последните новини